*
banner

Christmas Eve Quiz: The answers and the winner

Our Christmas Eve Quiz certainly took a bit of working out — but quite a few got it right in the end.

Thierry Deleruyelle
  This was the composer behind the answer to our 4BR Christmas Eve quiz

Our little Christmas Eve quiz got plenty of you thinking and scratching your heads — there were not that many correct answers!

You should have come up with the test piece 'Fraternity' by Thierry Deleruyelle — made up from the first letters of the following answers…

Our winner was Martin Swann who plays with Carlton Main Frickley Colliery Band. Clever chap.

Questions and Answers:

1. Blooms in a Welsh Garden?
Answer: Five

2. Test pieces of an Oriental, Northern and Triumphant inspiration?
Answer: Rhapsody

3. The Christian name of a Major of diminutive stature but of huge musical achievement — including a memorable hat-trick?
Answer: Arthur (Kenney)

4. Orchestral work by Harrison Birtwistle and also a brass band test-piece by Peter Graham?
Answer: Triumph of Time

5. The name of a former British Open winning band, a traditional Lancashire cake and a character from the famous BBC radio show 'The Goons' played by Spike Milligan?
Answer: Eccles

6. French composer heard in a bit of a twist during 2016?
Answer: Ravel

7. An opera by John Adams inspired by a diplomatic trip taken by a former 'tricky' US President?
Answer: Nixon in China

8. The subject matter of an opera farca of 1786 by Domenico Cimarosa — much loved and performed by brass bands?
Answer: Impresario

9. The 2016 Nobel Prize Winner for Literature's 'jingle-jangle' song man?
Answer: Tambourine

10. The name of a legendary city half sunk below the waves by a baddie called Karnac?
Answer; Ys (Le Roi d'Ys)

Become a supporter and help make our future secure.

4barsrest continues to be a proudly independent voice. There are no paywalls to overcome to be able to enjoy what we do to keep our journalism at the heart of the brass banding world. Support us with a one-off donation or subscribe from just £2.50 per month.

Support us    


perth

Result: 2022 Scottish Open

November 26 • the cooperation band claims the honours in Perth


Easington

Performance accolade for Easington

November 25 • Easington Colliery help provide one of the highlights of the Durham BRASS Festival to gain deserved accolade.


Kennedy

Kennedy boost for cooperation ahead of Perth

November 25 • The cooperation band will take to the stage at the Scottish Open boosted by their new signing.


Birmingham

New contest for Birmingham

November 25 • The ConsTest — Birmingham Open Brass Band Competition hopes to attract bands to the heart of the city in 2023.


Contest: Swiss National Championships

Saturday 26 November • Stravinski Hall, Montreaux. Claude-Nobs 5, 1820 Montreaux, Switzerland 1820


Boarshurst Silver Band - Diggle Community Brass

Sunday 27 November • Boarshurst Band Club. Greenbridge Lane. Greenfield. Saddleworth OL3 7EW


Mereside Brass - Tatton Park Farm when Father Christmas is visiting

Sunday 27 November • Tatton Park Farm. Knutsford. Cheshire. WA16 6QN (Sat Nav WA16 6SG) WA16 6SG


Dobcross Silver Band - The Hammonds Band

Sunday 27 November • Dobcross Band Club. Platt Lane. Dobcross. Saddleworth OL3 5AD OL3 5AD


Regent Hall Concerts - Band of the RAF Regiment Symphonic Brass Ensemble

Friday 2 December • Regent Hall (The Salvation Army). 275 Oxford Street. London W1C2DJ


Bilton Silver Rugby Band

November 26 • Bilton Silver (Rugby) Band invites applicants for the role of MUSICAL DIRECTOR of the senior band. Contesting in the first section, the band has a varied programme of concerts throughout the year. The organisation also boasts a thriving training programme


Greenfield Brass Band

November 24 • We are a friendly, progressive 3rd Section Band based in Saddleworth and are looking to fill the following positions prior to the North West Area.. Bass Trombone,. Solo Baritone,. Percussion (Tuned or Kit) . . Rehearsals Mon & Thurs at Friezland Bowling Club


Mereside Brass

November 23 • Mereside Brass (Rudheath, Northwich) are looking for a front row CORNET, possibly PRINCIPAL for the right player. We are a friendly 4th Section band, currently not contesting but with a sensible calendar of jobs and band social events


Gordon Eddison

B Ed (Hons). Member AoBBA.
Conductor and Adjudicator.


               

 © 2022 4barsrest.com Ltd